Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Am gasit reteta in la buni, in Tribuna :P Si voiam de mult sa incerc un tort de genul asta, mi se pare o idee dragutza :) Asa ca azi cand au venit de pe "ulitza", au avut o surpriza :)
Cuptorul se preincalzeste la 180C.
Merele se curata de coaja si se scot cotoarele.
Intr-o forma rotunda de tort se caramelizeaza 100g de zahar. Se asaza merele peste care se arunca bucatelele de unt si forma se introduce in cuptor pentru cca 45 min, pana cand merele se coc.
Inainte sa fie aproape coapte, pregatim aluatul: batem albusurile cu un praf de sare, incorporam zaharul si mixam pana cand albusurile se intaresc bine, apoi adaugam galbenusurile, iar la final, faina se adauga in ploaie (amestecata dinainte foarte bine cu praful de copt) si se omogenizeaza totul amestecand usor cu o spatula, nu cu mixerul, pentru a nu pierde aer.
Compozitia se toarna peste merele coapte si forma se da iar la cuptor cca 30min, pana cand aluatul devine maroniu la suprafata (facem testul cu scobitoarea :) )
Dupa ce scoatem forma din cuptor, lasam tortul sa se raceasca (il putem insiropa cu apa si zahar - eu am folosit suc din compot de caise). Apoi il rasturnam pe o tava. Se poate orna cu frisca, dar eu zic ca e destuul de dulce si asa :)
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult